CM Staal

Stalen U-profielen

Materiaal stalen U-profielen dunner dan 3 mm. kwaliteit S235JRB (gebeitst), overige materiaal S235JR (zwart) volgens NEN EN 10 025 of gelijkwaardig, toleranties volgens NEN-EN 10162 In handelslengten van 6 meter (7 en/of 7,5 meter)

Maak een keuze uit onderstaande afmetingen voor het stalen u-profiel.

Kies uw stalen U-profiel gelijkzijdig

Kies uw stalen U-profiel ongelijkzijdig

 

 

U profielen staal bestellen

Voor een groot assortiment aan stalen u profielen is CM Staal het juiste adres. Het proces van koudwalsen geeft het staal een bepaalde materiaaldikte.
Een koudgewalst stalen u profiel wordt gefabriceerd na het koudwalsen van plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal wordt net zolang gewalst totdat de gewenste dikte bereikt is. Vervolgens worden ze gebogen tot het gewenste u profiel.

Ons grote assortiment aan gelijkzijdige en ongelijkzijdige u profielen van staal vindt u op deze pagina. Voor elke toepassing beschikken wij over het juiste koudgewalste u profiel. Opvallend voor onze u profielen staal zijn de dunne materiaaldiktes. Door het proces van koudwalsen kunnen deze u profielen met grote nauwkeurigheid worden gefabriceerd. Dit werkt altijd gunstig bij het samenstellen van een staalconstructie omdat correcte maatvoering daarbij essentieel is.

Waarom een koudgewalst u profiel staal?

Staal kan zowel koud- als warmgewalst worden. In de praktijk wordt koudwalsen verricht na het warmwalsen, maar dan wel na afkoeling van het staal. Doordat koudwalsen gebeurt bij de omgevingstemperatuur, zal de flexibiliteit wel wat afnemen. Dit is juist gunstig omdat een koudgewalst u profiel meestal wordt toegepast in staalconstructies. Koudgewalst staal is licht in gewicht, sterker dan warmgewalst staal en kwalitatief ook beter.

U wilt uiteraard betrouwbaar, stevig en sterk materiaal gebruiken in een constructie. Stalen u profielen van CM Staal zijn dan de meest voor de hand liggende keuze. Het gladde oppervlak, de ronde hoeken en het ontbreken van een walshuid bij profieldikstes van 2,5 mm en dunner zijn een aantal opmerkelijke voordelen van u profielen staal. Onze u profielen zijn maatwerk waardoor u met zeer kleine toleranties kunt werken in het bouwen van een constructie.

Waar worden stalen U profielen toegepast?

Wij benoemen een staalprofiel als afgeleide van de vorm van de doorsnede. Dat kan zijn een T, U of hoekprofiel. Deze vorm blijft gelijk over de hele lengte. Elk profiel voldoet aan de wettelijke normen wat betreft tolerantie, gewicht en afmetingen.
Dit moet ook wel want op het gebied van veiligheid wil men verzekerd zijn van betrouwbaar sterk en hard materiaal dat de belastingen aankan.

Met name de constructiebedrijven in de staalbouw gebruiken onze profielen voor draagconstructies, trappen en bordessen, staanders, dakconstructies en nog veel meer toepassingen. Overige gebruikers van staalprofielen zijn bouw- en installatiebedrijven, machinebouwers, de auto industrie en metaal verwerkende bedrijven.

Waarom kiezen voor koudgewalste stalen u profielen?

Staal wordt al zolang toegepast in het realiseren van bouwprojecten, dat het niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Het is een materiaal met vele voordelen. Het is goed te verbinden met elkaar door middel van las- of boutverbindingen. Het hoge draagvermogen is een heel belangrijk voordeel van stalen u-profielen. Door het enorme assortiment in kwaliteiten en doorsnedes, kan elk ontwerp wel gerealiseerd worden in de praktijk.

Wij beschikken over een zeer grote voorraad met handelslengten van 6 tot 7 meter. Door de lichte olielaag op onze profielen wordt roestvorming voorkomen tijdens opslag in ons magazijn. Kijkt u gerust op deze pagina voor het geschikte stalen u profiel. Mocht uw u profiel staal er niet bij staan, dan horen wij graag van u en zoeken wij naar een oplossing.