CM Staal

Stalen C-profielen

Stalen C-profielen, ook wel open doos profielen genoemd.

Materiaal C-profiel staal S235JRB (gebeitst) volgens
NEN EN 10 025 of gelijkwaardig, toleranties volgens NEN-EN 10162 In handelslengten van 6 meter en/of 7.

 

Kies uw stalen C-profiel

C profielen staal bestellen

Wilt u stalen C profielen bestellen? CM staal heeft de grootste voorraad koudgewalste staalprofielen in Europa. C profielen staal kunt u in elke gewenste afmeting bij ons bestellen. Maatwerk is mogelijk en uw bestelling wordt razendsnel geleverd! Heeft u een vraag over ons assortiment koudgewalst staal? Stel uw vraag direct via onze chat!

Wat zijn C profielen?

Kenmerkend voor deze profieldoorsnede is de vorm. Het is in principe gelijk aan een U-profiel maar dan met een extra gebogen rand aan beide zijden. Dit profiel wordt dan ook vaak open doos profiel genoemd, omdat de doorsnede veel lijkt op een doos zonder deksel.

Het is juist door deze vorm dat koudgewalste stalen c profielen een hogere draagkracht en belasting kunnen opnemen. Er is immers meer materiaal aanwezig dan bijvoorbeeld bij een hoekprofiel of U profiel. De kans op doorbuiging is dan geringer omdat een koudgevormd C profiel meer aan druk- en trekbelasting kan verdragen. Koudgewalste c profielen zijn bij CM Staal beschikbaar met wanddiktes van 1,5 tot 3 millimeter. Houd u er ook rekening mee dat een c profiel staal een hoger soortelijk gewicht heeft. Dit komt uiteraard doordat er meer materiaal is, maar dit zorgt juist voor de uitstekende sterkte eigenschappen.

Koudgewalst C profiel: welke staalsoort?

Voor elke staalconstructie geldt dat u optimale betrouwbaarheid wilt in de toegepaste constructiematerialen. Sterk en veilig staal is vereist om veiligheid en kwaliteit van de constructie te waarborgen. Onze stalen c profielen zijn vervaardigd uit koudgewalst S235JRB staal conform de norm NEN EN 10 025 met toleranties in overeenstemming met NEN-EN 10162.

Deze codering van koudgewalst S235JRB staal staat voor diverse materiaaleigenschappen van dit staal. De S staat voor structural, oftewel constructiestaal. Het getal 235 is de waarde van de vloeigrens. Dit geeft eigenlijk aan wanneer de trekkracht 235 megapascal is, dat het staal zal gaan vloeien en blijvend vervormen. De toevoeging van JR geeft de taaiheid en brosheid van dit materiaal aan, oftewel de breukbestendigheid. Dit zijn uiteraard belangrijke zaken om te weten als het materiaal gelast wordt en wordt blootgesteld aan grote verhitting.

Waar worden stalen C profielen toegepast?

De toepassing van een c profiel staal is ruim en wordt in vele constructies gebruikt. Vaak worden dit soort profielen toegepast als geleiderail voor thermoplastische kunststoffen. Het kunststof heeft dan een bepaalde bewegingsvrijheid en het c profiel dient als glijrail. De montage, uitlijning en demontage van een c profiel als geleidingssysteem is vrij eenvoudig.

C profielen van staal zijn tevens uitstekend geschikt als draagconstructies voor bouwprojecten. Deze profielen worden veel gebruikt in verbouwingen, de woningbouw, dakconstructies, railsystemen en bijgebouwen.

De voordelen van koudgewalste stalen C profielen

Staal als constructiemateriaal is onmisbaar in onze maatschappij. Staal is zeer breed toepasbaar en heeft uitstekende sterkte-eigenschappen. Verbindingen van staal zijn eenvoudig te realiseren door middel van lassen of door boutverbindingen.

Staalprofielen zijn ook op vele manieren getest en volgens wettelijke normen vastgelegd. Deze testresultaten maken het vinden van het geschikte staalprofiel eenvoudiger. U wilt immers graag weten wat een profiel wel en niet kan opvangen qua belasting en de diverse krachten die op het staalprofiel komen.

Het grote assortiment in afmetingen en kwaliteiten maakt het mogelijk dat constructies met grote precisie kunnen worden samengesteld. CM Staal beschikt over een uitgebreide voorraad met handelslengten van 6 tot 7 meter. Een lichte olielaag op onze staalprofielen voorkomt roestvorming als er sprake is van langdurige opslag in een magazijn. Neemt u gerust een kijkje op deze pagina voor het juiste stalen c profiel.