CM Staal

Stalen hoekprofielen

Materiaal dunner dan 3 mm. kwaliteit S235JRB (gebeitst), overige materiaal S235JR (zwart) volgens NEN EN 10 025 of gelijkwaardig, toleranties volgens NEN-EN 10162 In handelslengten van 6 meter en/of 7 meter.

 

Kies uw stalen hoekprofiel gelijkzijdig

Kies uw stalen hoekprofiel ongelijkzijdig

 

 

Stalen hoekprofielen

Het stalen hoekprofiel is niet meer weg te denken in staalconstructies. Dit hoekprofiel is uitermate geschikt voor draagconstructies in bijvoorbeeld daken, deurposten, trappen en bordessen. Een hoekprofiel staal biedt veel mogelijkheden voor het maken van verbindingen zoals lassen, boutverbindingen en schroefdraadverbindingen.

Door het ruime toepassingsgebied van koudgewalste hoekprofielen is er ook een ruim aanbod wat betreft de afmetingen. Voor bijvoorbeeld een draagconstructie van een gevelbekleding is een nauwkeurige maatvoering gewenst en zijn exacte stalen hoekprofielen op maat vereist. Past u een hoekprofiel staal toe in een schuifdeursysteem, dan is de materiaaldikte ook van belang om de optredende belasting goed te kunnen dragen.

Diverse stalen hoekprofielen

Stalen hoekprofielen kunnen voorkomen in warmgevormde of koudgewalste vorm. Het is gebruikelijk om de warmgevormde materialen te benoemen als hoekstalen. De koudgewalste materialen noemt men hoekprofielen. Een warmgevormd hoekstaal is vaak meer elastisch en beschikt over een hoge corrosiebestendigheid. Door deze eigenschappen is een warmgevormd hoekstaal erg geschikt voor een locatie waar veel vervuiling en vochtigheid aanwezig is.

CM Staal heeft een groot assortiment aan gelijkzijdige en ongelijkzijdige hoekprofielen staal voor u beschikbaar. Dit aanbod kunt u zien in de tabel op deze pagina. CM Staal heeft koudgewalste hoekprofielen met handelslengten van 6 tot 7 meter. Uiteraard kunnen wij ook maatwerk leveren als bij u de afmetingen al bekend zijn en u daardoor tijdswinst boekt met de uitvoering.

Waarom hoekstaal als profielkeuze?

Iedere staalconstructie wordt van tevoren goed berekend op de diverse krachten en belastingen die in praktijksituaties optreden. Met de veiligheid van de gebruikers voorop, wilt u natuurlijk een constructie die uitermate betrouwbaar is en meer kan verdragen dan wat er berekend is. Koudgewalste hoekprofielen van CM Staal zijn sterk en veilig. Ze zijn gefabriceerd volgens de norm NEN EN 10 025 en vervaardigd als koudgewalst S235JRB gebeitst staal of S235JR zwart staal.

Hoekstaal heeft een profielvorm die zeer geschikt is om buigbelastingen op te vangen. Door de hoekvorm ontstaat er een zeer sterke doorsnede die veel meer kan opvangen dan bijvoorbeeld platstaal. Een hoekprofiel is daarom heel geschikt om een stalen roosterplaat te dragen. Roosterplaten komen we overal tegen waar mensen op lopen. Denk bijvoorbeeld aan trappen, ventilatieroosters en steigerconstructies. De opstaande zijde van het hoekprofiel staal kan dan gelast worden aan een steunbalk en de andere liggende zijde dient als draagprofiel waar het rooster eenvoudig op geplaatst wordt.

Advies over het juiste stalen hoekprofiel nodig?

Neemt u gerust de tijd om het juiste hoekprofiel staal te vinden voor uw toepassing. Zijn er nog vragen of wilt u liever een persoonlijk advies? Wij staan u graag te woord om samen de beste oplossing te vinden.