CM Staal

Stalen Omega profielen

Omega profiel: materiaal kwaliteit S235JRB (gebeitst) volgens NEN EN 10 025 of gelijkwaardig, toleranties volgens NEN-EN 10162 In handelslengten van 6 meter.

 

Kies uw Omega-profiel

Stalen omega profiel bestellen

Voor een ruime keus in stalen omega profiel is CM Staal de beste keus voor levering. Het omega profiel is een koudgewalst stalen profiel. Deze vorm wordt verkregen na het koudwalsen van plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal wordt op de benodigde dikte gewalst en vervolgens gezet in de vorm van het omega profiel.

Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van mogelijke afmetingen die wij kunnen leveren. Mocht uw keuze daar niet bij zitten, neemt u dan gerust contact met ons op zodat wij uw profielmaat alsnog kunnen vinden. Voor elke praktische toepassing beschikken wij bij CM Staal wel over de juiste profielen.

Waar worden omega profielen toegepast?

De vorm van de doorsnede van een stalen omega profiel is zodanig dat het een grote belasting kan opvangen. Het profiel heeft vier gezette hoeken wat uiteindelijk een sterke weerstand geeft tegen doorbuiging. Dit profieltype wordt veel toegepast voor het plaatsen van leidingen. Deze worden dan netjes weggewerkt waardoor ze uit het zicht zijn en tevens beschermd. De meeste installatiebedrijven gebruiken dus veel van dit soort profielen. Elk type leiding kan worden weggewerkt op deze manier. Dan kunnen zijn: water- of gasleidingen, elektrische kabels en overig kabelwerk.

Ook wordt dit profieltype veel geïnstalleerd onder een vloer. Dit creëert een ruimte waar dan de kabels netjes kunnen worden in gelegd. De toepassingen zijn te vinden in de particuliere woningen maar ook in bedrijfspanden.

Waarom een stalen omega profiel?

Doordat dit type profiel is koudgewalst, is de flexibiliteit of doorbuiging enigszins afgenomen. Deze eigenschap is juist gewenst omdat dit profiel het meeste wordt toegepast in staalconstructies waar sterkte vereist is.

Stevig, sterk en betrouwbaar materiaal dat is een minimale vereiste voor een staalconstructie. De omega profielen van CM Staal zijn daarom uitermate geschikt hiervoor. Onze profielen zijn in detail op maat gemaakt, hierdoor kunt u met kleine toleranties werken in het samenstellen van een constructie. Dit type profiel heeft tevens een isolerende werking. Kabels en leidingen worden niet alleen weggewerkt maar ook beschermd tegen vocht, temperatuurschommelingen en andere factoren die de levensduur kunnen verkorten.

CM Staal beschikt over een ruim assortiment en veel voorraad in handelslengten van 6 en 7 meter. Roestvorming op profielen wordt voorkomen omdat er een lichte olielaag op het oppervlak is aangebracht. Onze klantenservice staat u graag te woord als er nog specifieke vragen zijn. Neemt u gerust contact met ons op.